En djungel av kostråd

Den mat vi äter påverkar vår kropp och hälsa i stor utsträckning. I dagens samhälle råder det dock en djungel av olika kostråd och dieter vilket gör det svårt att veta hur man egentligen ska äta för att hålla vikten, må bra och prestera.

Vissa budskap är sanna, vissa är överdrivna och en del helt felaktiga. Inte alltför sällan motsäger de dessutom varandra och det kan därför ofta kännas som att det som sagts vara nyttigt ena dagen basuneras ut som hälsoskadligt dagen därpå.

Vi anpassar din kost

Att få kostrådgivning innebär att vi tillsammans på vetenskaplig grund anpassar din kost för att passa just dig, dina mål, behov och vardag.

Vi ser kostrådgivning som tillfällen att lära ut med målet att du ska få den kunskap och de redskap du behöver för att på sikt kunna bli självgående.

Så går det till

En konsultation går till som så att du först får berätta vad du önskar få hjälp med samtidigt som frågor ställs relaterade till detta, om dina matvanor och vardag för att få en bra helhetsbild. Utifrån detta får du anpassade tips och råd på vilka förändringar du bör göra för att nå ditt mål samt ge dig en insikt i varför.

Ofta får du även med dig material hem, exempelvis en sammanfattning över det viktigaste vi pratat om, livsmedelslistor eller ett kostschema.   

En kostkonsult hjälper dig med bland annat:

  • Viktnedgång och viktuppgång samt hur du behåller den nya vikten på sikt
  • Hur du ska äta för att förbättra ditt blodsocker, blodtryck och dina blodfetter
  • Hur du ska äta för att vara frisk, må bra och ha god energi under dagen
  • Hur du ska äta vid särskilda tillstånd och diagnoser såsom allergier, intolerans eller IBS/magproblem
  • Hur du ska äta för att maximera effekten av din träning och optimera din fysiska prestation

Vi samarbetar med David på Fysiokost som är kostkonsult och har en tvåårig Masterexamen i Kostvetenskap, något han erhållit efter 5 års studier vid Umeå Universitet. David har ett särskilt stort intresse för folkhälsa, viktminskning och idrottsnutrition och har därför läst många kurser som behandlar dessa ämnen. Kontakta oss för att ordna med tidsbokning.

© Copyright - Umeå Rygg & Ledklinik